LANGER GEMOTIVEERD EN PRODUCTIEF AAN DE SLAG


praktische tools voor een duurzaam HR-beleid

Met deze drie tools willen we jou als HR-medewerker of als leidinggevende op pad helpen om medewerkers langer en gemotiveerd aan de slag te houden binnen jouw organisatie.

Misschien heb je de 3 tools helemaal doorlopen en heb je nu een actieplan op maat ontwikkeld voor je organisatie. Mogelijk was je organisatie nog niet klaar om nu direct alle stappen te zetten. We hopen in ieder geval dat je door loopbaangesprekken aan te knopen of enkele HR-acties te ondernemen, een positieve dynamiek in gang hebt gebracht.

Medewerkers hebben autonomie, verbondenheid en competentie nodig, en alles wat hiertoe bijdraagt helpt hen langer gemotiveerd en productief aan de slag te houden. Ook zijn we overtuigd dat het cijfermateriaal van “tool 3: iedereen mee” jou een heldere kijk op de kosten en baten van investeringen in je (oudere) werknemers heeft gebracht.

Wij wensen je de motivatie, het doorzettingsvermogen en de tijd om samen met anderen aan duurzame veranderingen in je organisatie te werken. Langer en gemotiveerd werken, daar gaan we samen voor!

Marjan Maes, Anja Van den Broeck en Katty De Loof  (KU Leuven), Gudrun De Meulemeester (UCLL), Siegfried Desmalines (LOGOS), Aldo Martin (SFTL) en Lesley Arens en Pieter Verhaert (VOV).

Het evidence-based “Langer Werken” project werd ontwikkeld door KU Leuven en UC Leuven-Limburg

in samenwerking met het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL), VOV lerend netwerk en LOGOS vormingsfonds.

“Langer Werken” kwam tot stand met de steun van het Europees Sociaal Fonds.